Logo

LinkedIn artikelen

| 13 mei 2019 | LinkedIn

LinkedIn is een medium waar ik korte artikelen schrijf. Hier vind je de lijst met verwijzing naar de artikelen.

Uitgelichte artikelen

Volwassen worden in data gedreven werken — een volwassenheidmodel voor data gedreven werken.

On context and tacit knowledge — het hindernisparkoer voor organisaties die ‘data driven’ willen worden.

On Complexity — hoe en in welke hoedanigheid complexiteit een rol speelt in data initiatieven.

Chronologie van oud naar nieuw

De impact van beschikbaarheidseisen — de abstractie van beschikbaarheidseisen teruggebracht naar invoelbare impact.

Datamodelleren: regels zijn een aanwijzing, niet een gebod — het verschil tussen de regels volgen en doorvoelen wat de systematiek achter een datamodellering aanpak is.

Data as a factor of production — als we data zien als een nieuwe productiefactor, hoe gaan we deze dan reguleren, zoals met de klassieke productiefactoren arbeid en kapitaal?

The human actor in working with data — de rol van de mens in BI en analytics is onderbelicht. De opmaat naar de complexiteit van informatieprojecten serie.

The rise of the data platform — een verkenning naar wat een data platform is.

De betreurenswaardige staat van digitale architectuur — een kritische beschouwing van de staat van architectuur in IT.

2018: the year we discover that the success factor of data is humans — de verschuiving van een technologisch perspectief op het gebruik van data naar een humaan perspectief.

Help! Hebben we de juiste technologie gekozen? — over de onterechte nadruk op de keuze van technologie in plaats van het aanpakken van de echte uitdagingen.

The end of the IT department as we know it — een opinie over de noodzakelijke verandering in de organisatie van IT.

The promise of technology and every day reality — de hype die er rond technologie is en de promotie van de hype door professionals, op kanalen zoals LinkedIn of Medium, staat ver af van de alledaagse realiteit.

De onmacht van data architectuur — de discrepantie tussen de technologie focus van de meeste data architecturen en de richting aanwijzing die gebruikers zoeken.

Het beheer van analytics leidt in 2018 nog steeds tot moeizame discussies — waarom BI en analytics, ook in 2018, nog steeds anders is.

Data and technology: 200 ways to drive a nail into the wall — over de nadruk op technologische vernieuwing om de technologie.

In data land the world is flat (despite the evidence it isn’t) — over de neiging om over de complexiteit van werken met data heen te stappen, waardoor de verkeerde problemen worden opgepakt.

Robots gaan niet uit eten. Hoe relevant is dat? — een bespiegeling op de achterblijvende arbeidsproductiviteit in het tijdperk van automatisering en robotisering.

The (ab)use of the words “data lake” — een overzicht van de verschillende interpretaties van wat een data lake is.

Data governed as. A primer for managers — de benodigde verandering van de manier waarop data wordt beheerd gedurende de informatie levenscyclus.

De keuzecoach voor data vraagstukken — hoe wij ons werk als architect in de praktijk brengen. 

Real-time data​: enter the confusion zone — wat vraag je als je om real-time data vraagt?

What to expect from data architects? — een overpeinzing over het vak van data architect.

22 years in data​: learnings for the future — opmaken van de staat van dataland van de afgelopen decennia en een call-to-action om een aantal punten voor de komende decennia te verbeteren.

Snowflake — een nieuwe generatie technologie die de lessons learned van 30 jaar data warehouses en data platform uitdagingen meeneemt en data engineers helpt in plaats van tegenwerkt.

Why is implementing data solutions so hard? — waarom gebruik van data oplossingen in organisaties zo vaak tegenvalt en hoe dat te voorkomen.



Je kan me bereiken via