Logo

Het data beest temmen

| 30 oktober 2018 | Overige

De digitale organisatie en analytics zijn geen synoniemen, maar ze hebben een gezamenlijke noemer in het verzamelen, bewerken en gebruiken van informatie.

De digitalisatie van bedrijfsprocessen heeft een diepgaande invloed op hoe bedrijven werken en op waar en op welke manier analytics wordt toegepast om de gedigitaliseerde bedrijfsprocessen te optimaliseren. De stortvloed van informatie, die door digitalisatie op gang is gebracht, vergroot de uitdaging om informatie voor je te laten werken. Een uitdaging die we in het vak van data warehousing al 30 jaar kennen.

Die uitdaging verdwijnt niet, het hoort erbij. Met data werken is moeilijk. Ik verken de oorzaak hiervan in dit artikel en verklaar waarom het nooit makkelijk zal worden; het ligt besloten in de aard van het data beest.

Ik denk dat ik mijn meest fundamentele inzicht in dit artikel met jullie deel. Je moet je registreren om het artikel te downloaden, excuses daarvoor, maar ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om een groter publiek aan te kunnen spreken dan met deze website alleen.

Het artikel is in de Engelse taal.
Download “Taming the data beast” van de Cutter Consortium websiteJe kan me bereiken via